Manuel terapi

IMG_2187Manuel terapi er avancerede bløddelsteknikker hvor man kan rette led op, ud fra devisen om at det er musklerne der flytter leddet skævt. Et led kan ikke flyttes selv; det kræver nogle muskler som trækker det skævt og holder det i den ugunstige position. Derfor bør man altid behandle led og muskler samtidig.

Manuel terapi betyder i sin enkelthed: at behandle med hænderne.

Uddannelsen som Manuel terapeut er en overbygning til massør uddannelsen, hvor man får en dybere og mere specifik lære om ryggens anatomi, fysiologi samt dens skader og hvordan de kan behandles.

Rygsøjlen er basis fundamentet, hvorpå alt andet på mennesket er bygget op omkring. Her tænkes på specielt bevægeapparatet. Findes der skader i ryggen, sygdomme eller selv små ubetydelige asymmetrier, vil det kunne give alvorlige følgeskader

Uddannelsen som Manuel terapeut omfatter avancerede bløddelsteknikker, som f.eks:

Muskel energi teknik (MET): Hvor man ved personens egne musklers hjælp, kan flytte led på plads.

MET er defineret som en manuel behandlingsteknik, hvor personen efter behandlerens anvisning:

• aktiverer sine muskler, til en bevægelse i en bestemt retning
• med en kraft der anvises af behandleren
• og mod et modhold, der ydes af behandleren

MET er en osteopatisk behandlingsform der benytter sig af en frivillig muskelsammentrækning af patienten, i en præcis kontrolleret modhold af behandleren. MET kan bruges til mange forskellige problemstillinger. Det kan bruges til at forlænge forkortede muskler, kontrakte eller spastiske muskler, til at styrke en fysiologisk svag muskel eller gruppe af muskler. Til at reducere lokale ødemer og væskeophobninger, og ikke mindst til at mobilisere led med nedsat bevægelighed.

MET er meget skånsom over for muskler og led.

Jeg bruger denne behandlingsform meget til ”hold i nakken, - ryggen, - lænden” – til alle facetleds låsninger i hele ryggen og SI dys funktioner.

Herudover bruger jeg som Manual terapeut:

Articulering: Hvor man bevæger i små blide ryk for at påvirke stramme ledbånd og ledkapsler.

Positionel release technique: Teknik hvor man kan afslappe musklerne vha. at finde musklens mest smertefrie position og holde den i en kort periode.

Aktiv release technique: En speciel aktiv massage teknik, hvor man arbejder på bindevævet, og pt. bevæger musklen mens den behandles.